Potatissallad

Fredrik Eriksson
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 800 g celinepotatis
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka rucola - liten
  • 1 kruka basilika
  • 100 g sardellfiléer
  • 2 dl oliver
  • 15 coctailkapris
  • 1 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Dressing

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk citronolivolja
  • 2 krm flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna.

  2. Picka tomaterna med en vass kniv och lägg dem i en liten ugnssäker form. Ringla olja över och rosta mitt i ugnen ca 30 min.

  3. Dressing: Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlöken med crème fraiche. Vispa ner citronolivoljan och krydda med flingsalt.

  4. Blanda rucola och basilika på ett serveringsfat. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Lägg potatisen på salladen. Hacka och fördela sardellerna över. Klicka på dressingen och strö över oliver och kapris. Avsluta med tomater, salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!