Potatisrullar à la Ann

20 min + 20 min i ugn Frasiga smördegsrullar fyllda med potatis och lök passar mycket bra att servera till stekt eller grillat kött eller kyckling. Sweet chilisås ger lite extra sting till rullarna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g potatis
  • 1 purjolök - liten
  • 1 rödlök
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - grovmald
  • 250 g smördegsplatta - kyld

Pensling

  • 1 ägg - till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och grovriv potatisen. Spola av all stärkelse och låt potatisrivet rinna av. Ansa och finhacka purjolöken. Skala och finhacka rödlöken.

  2. Fräs potatis och de båda lök-sorterna i olivoljan ca 5 min. Krydda med sweet chilisås, salt och peppar. Låt svalna.

  3. Rulla ut smördegsplattan och fördela fyllningen över, lämna en ca 2 cm kant runt om. Pensla kanten med uppvispat ägg och rulla ihop hårt. Skär en rulle i 8 bitar och ställ dem med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla runt om med ägg. Grädda mitt i ugnen ca 20 min tills smördegen fått fin färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!