Potatispuré

Mild fin puré på mandelpotatis med liten syra från yoghurten.
Petra Lindstrand
Sophie Berlin
Sila mjölk och smör över pota­tisen och vispa till en slät puré.
Sila mjölk och smör över pota­tisen och vispa till en slät puré. Foto: Malin Hoelstad

Ingredienser

  • 1,6 kg mandelpotatisar
  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lätt­ saltat vatten tills den är mjuk. Ånga av och pressa potatisen.Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och dra av kastrullen från värmen.

  2. Sila mjölk och smör över pota­tisen och vispa till en slät puré. Tillsätt yoghurt och krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!