Potatispuré smaksatt med bacon, pepparrot och gräslök

Potatispuré smaksatt med bacon, pepparrot och gräslök passar perfekt till stekt fisk. Pepparrot har en stark smak men är ganska flyktig, så blanda ner den mot slutet.
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 600 g mandelpotatis
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk gräslök - finhackad
  • 3 msk pepparrot - finriven
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i osaltat vatten.

  2. Finstrimla baconet och knaperstek det. Koka upp smör och mjölk i en kastrull.

  3. Låt potatisen rinna av. Pressa den i en potatispress. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och vispa snabbt ihop till en slät puré. Tillsätt bacon, gräslök och pepparrot. Krydda med salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!