Potatismuffins

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 dl kesella kvarg
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 dl gräslök - hackad
  • 3 dl vetemjöl special
  • 1 tsk bakpulver
  • 8 färskpotatisar - små, kokta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk gräslök - hackad
  • 1 krm flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en muffinsplåt eller ställ ut 8 dubbla muffinsformar på en plåt.

  2. Blanda kvarg, mjölk, ägg, salt och gräslök i en skål. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i kvargsmeten, blanda och fördela i 8 formar.

  3. Vänd den kokta potatisen i olivolja och gräslök. Tryck ner en potatis i varje form. Strö lite flingsalt på varje och grädda mitt i ugnen 25–30 min. Servera till sill, grillat eller på buffébordet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!