Potatismos med chèvre

Får moset stå en stund kan du behöva tillsätta lite mer varm mjölk, men moset ska inte vara för löst. Rör försiktigt så inte ostbitarna löses upp helt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kg mjölig potatis
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk - varm
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar - nymald
  • 200 g getost - av typen chèvre

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Mosa den med potatisstöt eller pressa genom potatispress. Blanda ner smör och varm mjölk. Salta och peppra.

  2. Strax före servering: Smula ner getost och rör om försiktigt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!