Potatiskokossoppa

Enklast häller du i kokosmjölken först och fyller sedan burken 2 gånger med vatten. Att mosa ner potatis gör att soppan reder sig och blir en komplett måltid.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 burk kokosmjölk - (400 g)
  • 8 dl vatten
  • 1 pkt paneng red curry spice mix - Santa Maria. En påse á 32g
  • 2 gul lök
  • 8 potatis - medelstora (1 kg)
  • 200 g sockerärt
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Värm kokosmjölk, vatten och currymix i en gryta.

  2. Skala, halvera och skiva löken fint. Skala och skär potatisen i åttondelar eller mindre.

  3. Lägg ner lök och potatis i kokosmjölken. Koka 15 min tills potatisen är mjuk.

  4. Mosa potatisen grovt med en trägaffel eller liknande så att soppan tjocknar.

  5. Lägg i sockerärterna och koka 1 minut tills sockerärterna är genomvarma. Smaka av med salt.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!