Potatisgryta med doft av Indien

Den här grytan kan varieras i styrka och smak beroende på vilken indisk sås du väljer att använda.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 10 - 12 potatisar - (ca 1 kg)
  • 2 paprikor - gärna i olika färger
  • 2 msk olivolja
  • 100 g sockerärter
  • 1 burk indisk sås - på burk, t ex korma (350 g)
  • 80 g babyspenat - 1 påse
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl cashewnötter - salta (50 g)

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i klyftor.

  2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i potatisen. Fräs den ca 15 min. Rör om då och då.

  3. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Tillsätt paprikan och fräs under omrörning ytterligare ca 5 min.

  4. Häll över såsen och tillsätt sockerärterna. Sjud under lock ca 5 min. Vänd ner spenaten och smaka av med salt. Strö över paprikapulver och nötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!