Potatisbullar med kroppkakefräs och sötsura lingon

Potatisbullar med kroppkakefräs och sötsura lingon är en snabbvariant på klassikern kroppkakor. Kom ihåg att koka potatis dagen före.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 800 g potatis - kokt och kall
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 200 g fläsk - rimmat
  • 2 gula lökar
  • 2 tsk kryddpeppar - hel
  • 2 morötter
  • 50 g mâchesallad
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Lingon

  • 2 dl lingon
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk ättiksprit - (12 %)

Gör så här

  1. Lingon: Blanda lingonen med socker och ättika. Låt stå i rumstemperatur medan potatisbullar och fräs tillagas, rör då och då.

  2. Riv potatisen fint på rivjärn och blanda med ägg, mjöl och 1 tsk salt. Forma smeten till små runda biffar.

  3. Skär fläsket i små tärningar. Skala och finhacka löken. Krossa kryddpepparn grovt i mortel. Stek fläsk och lök i en stekpanna tills det fått fin färg. Blanda i kryddpepparn och krydda med 2 krm svartpeppar.

  4. Stek potatisbullarna i 2 msk smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.

  5. Skala och grovriv morötterna och blanda med salladen. Servera de nystekta potatisbullarna med fräs, lingon och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!