Potatisbröd i långpanna

Recept på potatisbröd i långpanna, ett saftigt och gott bröd.
Foto: Hembakat

Ingredienser

  • 2 potatisar - okokta (200 g)
  • 25 g jäst
  • 3,5 dl mjölk
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 9 - 10 dl vetemjöl - (540-600 g)
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen på rivjärn. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt honung, salt och potatis och blanda väl.

  2. Blanda i mjölet och arbeta degen ca 4 min. Tillsätt smöret och arbeta degen kraftigt, ytterligare ca 4 min. Lägg degen i en oljad bunke, täck med bakduk och jäs till dubbel storlek, ca 45 min.

  3. Ta upp degen på lätt oljad arbetsbänk och knåda den. Tryck ut degen i en långpanna, 26 x 36 cm, klädd med bakplåtspapper. Stansa ut rutor med en mjölad degskrapa. Täck med bakduk och jäs ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.

  4. Grädda brödet mitt i ugnen 25–30 min. Låt kallna på galler.

  5. Recept Saga Areng, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!