Potatis- & tonfisksallad med citron

Potatis som smaksätts med en dressing gjord på rikligt med senap och citronskal – det här är gott!
Mitt Kök
Foto: Åsa Dahlgren
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 1 äpple
  • 2 msk kapris
  • nävar salladsblad - blandade, några
  • 0,5 rödlök
  • 4 ägg - kokta kalla

Dijon- och citrondressing

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk söt senap
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 citron - finrivet skal
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk vatten
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala eller skrubba potatisen. Koka potatisen tills den är mjuk. Häll bort vattnet och låt den svalna något. Skär potatisen i bitar.

  2. Dressing: Blanda dijonsenap, söt senap, rödvinsvinäger och citronskal i en liten skål. Tillsätt oljan lite i taget samtidigt som du rör. Rör ner vattnet. Smaka av med salt och peppar.

  3. Häll av oljan från tonfisken. Skär äpplet i tärningar, det går bra att låta skalet vara kvar.

  4. Häll dressingen över den ljumma potatisen och blanda om. Rör försiktigt ner tonfisk delad i ganska stora bitar, äpple, kapris och salladsblad.

  5. Hacka rödlöken och skiva äggen. Strö rödlöken ovanpå salladen och servera äggskivorna till.

Vad tyckte du om receptet?

Tips: Leta efter miljömärkt (krav- eller msc-märkt) tonfisk.

Recept från Mitt kök