Potatis- och purjolöksrösti med lax och dillost

Recept på potatis- och purjolöksrösti med lax och dillost. Små plättar med ostsmak toppade med rökt lax, forellrom och dillfärskost. Med kryddost får de en lätt smakbrytning av kummin. 

Ingredienser

  • 350 g potatis
  • 0,5 purjolök
  • 1 dl ost - riven, eller kryddost
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smör

Tillbehör

  • 100 g färskost - naturell
  • 0,5 dl dill - finhackad
  • 100 g lax - kallrökt
  • 50 g forellrom

Garnering

  • 2 msk dill

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen på rivjärnets grova sida. Ansa och finstrimla purjolöken. Riv osten. Blanda potatis, purjolök, ost och salt.

  2. Stek små plättar i smör i en plättlagg eller stekpanna ca 5 min på varje sida.

  3. Tillbehör: Mixa samman färskost och dill. Skär laxen i mindre bitar. Klicka eller spritsa ca 1 tsk dillost på varje plätt. Fördela lax och forellrom på potatisplättarna och garnera med dill. 

    Använd gärna ett plättlagg till plättarna. Här hittar du ett bra med släpp lätt-beläggning från "Kitchen Time".

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!