Potatis- och linsgryta med ägg, curry och mango chutney

Potatis- och linsgryta är en mild vegetarisk currygryta med mango chutney som passar fint i matlåda.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk curry
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 2 dl linser - röda
  • 4 ägg
  • 1 kruka koriander

Tillbehör

  • 1 förp papadam - (110 g)
  • 1 dl mango chutney
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i tärningar, ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka löken. Fräs potatis, lök och curry i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt buljongtärningen och häll över 6 dl vatten.

  2.  Skölj linserna i kallt vatten. Blanda ner dem i grytan och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt koka under lock ca 15 min.

  3. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och sjud äggen 6 min. Spola av dem i kallt vatten, skala och halvera dem.

  4. Tillaga papadam enligt anvisning på förpackningen.

  5. Repa koriandern över grytan och servera med ägghalvor, papadam och mango chutney.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!