Pösig vaniljsås

Vaniljsås är ett mer praktiskt tillbehör än vaniljglass när desserten ska stå framdukad en längre stund.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 7,5 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 1,5 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg vaniljfrön och vaniljstång i en kastrull. Tillsätt mjölk, ägg, socker och potatismjöl. Låt koka upp under vispning tills såsen tjocknat.

  2. Låt såsen kallna. Ta upp och kasta bort vaniljstången.

  3. Vispa grädden till ett fast skum. Vänd ner grädden i såsen och servera den riktigt kall till krusbärskakan.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!