Portobelloburgare med mozzarella, tomat och pesto

Hamburgare a la LCHF! Saftiga nötfärsburgare på en bädd av stekta portobellosvampar. Lägg på en tomatskiva, mozzarella, pesto och rödlöksringar.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Portobelloburgare

  • 8 portabellosvampar
  • 500 g nötkött
  • 1 mozzarellakulor
  • 4 tomatskivor
  • 4 msk pesto - färdigköpt eller enligt recept nedan
  • 0,5 rödlök - skivad
  • salt
  • svartpeppar - malen
  • smör - eller olivolja till stekning

Pesto

  • 1 kruka basilika
  • 2 vitlöksklyftor - skalade
  • 50 g pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl parmesan - färskriven
  • salt
  • svartpeppar - malen

Till garnering

  • basilika

Gör så här

  1. Portobelloburgare: Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Stek svamparna på båda sidor. Lägg fyra av svamparna på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Forma fyra hamburgare av nötfärsen. Stek burgarna i smör eller olivolja, salta och peppra.

  4. Lägg en burgare var på svamparna på plåten.

  5. Skär mozzarellan i fyra skivor och lägg en skiva på varje burgare.

  6. Sätt in plåten i ugnen i 4-5 minuter. Bränn med en brännare om du vill ha mer färg.

  7. Pesto: Mixa basilikan, vitlöken och pinjenötterna. Häll i oljan flytta över till en skål och vänd i parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.

  8. Ta ut plåten och lägg på tomatskivor, pesto och rödlöksringar. Lägg på ytterligare en svamp som lock.

  9. Servera med basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök