Portabelloburgare

Läckra LCHF-burgare. Grilla eller stek portabellosvampar och fyll dem med mozzarella, zucchini och pesto. Strö över flingsalt och torkad vitlök.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 8 portabellosvampar
  • 2 - 3 msk olivolja - eller smör
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • salt
  • svartpeppar - mald
  • 1 mozzarella
  • 1 stor kvisttomat - eller bifftomat
  • 4 msk pesto
  • basilika
  • 1 tsk vitlök - granulerad (hackad torkad vitlök)
  • flingsalt

Gör så här

  1. Grilla eller stek svamparna. Om du grillar, pensla först svamparna med olja. Tillagar du dem i grillpanna eller stekpanna går det bra att steka dem i smör eller olja.

  2. Skiva zucchinin och skala och skiva rödlöken. Pensla skivorna med olja och grilla, eller stek skivorna i smör eller olja. Salta och peppra.

  3. Lägg fyra av svamparna i stekpannan eller på grillen. Lägg på zucchini.

  4. Skär mozzarellan i fyra skivor, lägg en skiva på varje burgare. Låt den smälta lite.

  5. Lägg upp på tallrikar eller ett stort fat.

  6. Lägg på tomatskivor, pesto, rödlök, basilikablad och svamplocken.

  7. Strö över lite torkad vitlök och flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök