Portabelloburgare med picklad gurka och tryffelmajonnäs

Matig svampburgare med hemgjord tryffelmajonnäs. Det är superenkelt att grilla hela portabellosvampar. 

Anna Wendt
Portabelloburgare med picklad gurka och tryffelmajonnäs
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4 portabellosvampar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 röd paprika

Picklad gurka

  • 1 gurka
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Tryffelmajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 krm tryffelolja
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 4 briochehamburgerbröd
  • 1 äggvita
  • 1 msk frön - blandade t ex solros- och sesamfrön
  • salladsblad

Gör så här

  1. Picklad gurka: Koka ättika, socker och vatten till en lag ca 2 min, låt svalna något. Hyvla gurkan tunt, gärna på mandolin eller med en osthyvel. Lägg gurkan i lagen. Låt dra ca 20 min.

  2. Tryffelmajonnäs: Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt oljan droppvis under vispning. Smaka av med tryffelolja och krydda med salt.

  3. Pensla svampen med olja på båda sidor och grilla ca 3 min på varje sida. Halvera och kärna ur paprikan. Grilla den på båda sidor tills den fått fin färg. Skär paprikan i fyra bitar.

  4. Pensla bröden med uppvispad äggvita och strö över fröna. Lägg burgarna i hamburgerbröd med sallad, tryffelmajonnäs, picklad gurka och paprika.

Vad tyckte du om receptet?