Portabelloburgare med getostkräm

Recept på portabelloburgare. Smakrik vegoburgare med svamp, getost och grillad paprika. Om du inte hittar riktigt stora portabellosvampar, lägg ett par mindre på varje bröd i stället.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 portabellosvampar - riktigt stora
  • olivolja
  • salt
  • peppar - nymald
  • 4 lantbröd - rejäla skivor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 burk grillad röd paprika - i olivolja à 200 g
  • späda salladsblad
  • 2 tomater
  • salladslök - strimlad
  • timjan - färsk

Getostkräm

  • 150 g getost
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 0,75 dl oliver - hackade
  • salt
  • peppar - nymald

Gör så här

  1. Mosa ihop ost och yoghurt. Blanda i oliver och smaka av med salt och peppar.

  2. Gnid in svamparna med olivolja, salt och peppar. Grilla dem över glöd på båda sidor tills de är mjuka.

  3. Grilla brödet. Gnid in det med en delad vitlöksklyfta och droppa på lite olivolja.

  4. Lägg salladsblad, skivad tomat och svamp på brödet. Toppa med getostkräm, strimlad grillad paprika, salladslök och en timjankvist.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Caroline Hofberg foto Ove Lindfors

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!