Poppy seed pancakes - amerikanska pannkakor med vallmofrön

Poppy seed pancakes med citron och rårörda jordgubbar är goda till frukost. Vallmofrön ger gott knaster, och citronen piggar upp i de här matiga amerikanska pannkakorna.
Liselotte Forslin
Foto: Emma Eriksson

Ingredienser

  • 1 citron - gärna ekologisk
  • 2 ägg
  • 3 dl filmjölk - eller naturell yoghurt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk vallmofrön
  • 3 msk smör - eller rapsolja

Rårörda jordgubbar

  • 1 l jordgubbar
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver - ev

Tillbehör

  • honung - flytande

Gör så här

  1. Rårörda jordgubbar: Snoppa och dela jordgubbarna. Rör ihop dem med florsockret. Smaksätt gärna med vaniljpulver.

  2. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa ihop ägg och filmjölk eller yoghurt.

  3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner lite i taget i filblandningen till en klumpfri smet. Rör ner citronskalet och stek pannkakor, ca 10 cm i diameter i smör eller olja på medelvärme 2–3 min på varje sida.

  4. Servera med rårörda jordgubbar och flytande honung.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!