Pollys favoritgryta

När Viktoria efter ett besök på en persisk restaurang experimenterade fram detta recept åt hennes dotter Polly tre portioner, vilket är ett gott betyg åt grytan. Vi på redaktionen kan bara hålla med. Spiskummin och citron ger grytan en spännande smakbrytning.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av lamm - eller kalv
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 msk spiskummin - mald
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1,5 dl röda linser
  • 0,25 citron - rivet skal
  • 1 tsk citron - pressad
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl persilja - hackad

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 x 2 cm stora kuber. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och spiskummin i olja ca 2 min. Tillsätt köttet och bryn tills det fått fin färg.

  2. Häll över de krossade tomaterna och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 30 min tills köttet börjar kännas mört.

  3. Koka linserna i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll av vattnet. Blanda ner linserna i grytan och koka ytterligare ca 15 min.

  4. Tillsätt citronskal och citronsaft. Smaka av med socker, salt och peppar. Strö persilja över grytan. Servera med ris och grönsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!