Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Polkagristryffel - chokladtryffel med polkagodis

Polkagristryffel passar polkagrisälskaren. Även om man älskar mintsmaken kan det lätt bli för mycket så var försiktig när du droppar i pepparmintsoljan.

Lisa Eisenman Frisk
Polkagristryffel - chokladtryffel med polkagodis
Polkagristryffel - chokladtryffel med polkagodis
Polkagristryffel - chokladtryffel med polkagodis
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 225 g choklad - mörk (60–70 % kakaohalt)
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 25 g smör - rumsvarmt
  • pepparmintsolja - några droppar

Garnering

  • 1 dl kakao
  • 200 g choklad - mörk, finhackad
  • 1 dl polkagrisar - krossade

Gör så här

  1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Tillsätt smöret i små klickar.

  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå 2-3 min utan att röra. Blanda sedan försiktigt till en slät kräm. Tillsätt pepparmintolja efter önskad smak. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen.

  3. Ta klickar av choklad och rulla till bollar när krämen är så pass fast att den går att forma. Ta gärna lite kakao i händerna så att inte chokladen kladdar. Ställ bollarna i frysen ca 30 min.

  4. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa varje tryffel i chokladen. Låt överflödig choklad rinna av. Ställ tryfflarna på ett bakplåtspapper och strö över krossade polkagrisar. Ställ tryfflarna i kylen för att stelna.

Vad tyckte du om receptet?