Polkagriskola

Mintkola är en riktig favorit. Här är en variant med knaster av äkta polkagris som passar perfekt som julgodis. Godast blir det med traditionella gammaldags polkagrisar. Honung gör att kolan inte sockrar sig lika lätt.
Allt om Mat
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap - ljus
  • 3 msk honung - flytande
  • 2 dl strösocker

Garnering

  • 100 g polkagrisar - äkta

Gör så här

  1. Blanda smör, grädde, sirap, socker och honung i en kastrull. Koka till 125°, ca 40 minuter. Krossa polkagrisarna.

  2. Kulprov: Häll en tesked av kolasmeten i ett glas med riktigt kallt vatten. Häll av vattnet efter ca 2 minuter, när kolasmeten går att forma till en kula är kolan klar.

  3. Häll upp smeten i en form, ca 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över polkagriskrosset direkt. Låt svalna. Skär eller klipp i bitar.

  4. Slå in i smörgåspapper, och vik kanten på papperet så fastnar inte papperet i kolan. Förvara i kyl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!