Polentafrasigt lantbröd

Polentafrasigt lantbröd är saftigt och gott. Polentamjölet ger en krispig yta och gul färg.

Petra Lindstrand
Polentafrasigt lantbröd
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 6,5 dl vatten - kallt
  • 14 dl vetemjöl special - (840 g)
  • 2 tsk salt
  • 1 dl polentamjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser. Rör ihop till en kladdig deg. Täck bunken med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur ca 5 timmar.

  2. Strö ut polenta på arbetsbänken. Skrapa ut degen. Dra lite lätt i den och skär i avlånga bitar med hjälp av en degskrapa. Rulla varje bit i polenta utan att trycka ut luften. För över på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 20 min. Sätt ugnen på 250°.

  3. Grädda bröden mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?