Pocherade spenatfyllda rödspättarulader med vitvinssås

Recept på pocherad rödspätta med vitvinssås. Löjrom på toppen gör fiskrulladerna till en festrätt med vitvinssås.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 600 g rödspättafiléer - frysta
  • salt
  • peppar
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 400 g bladspenat - fryst
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • smörpapper

Sås

  • 1,5 dl fiskbuljong - från kokning
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g smör

Till servering

  • 50 g stenbitsrom - eller löjrom
  • dill
  • timjan
  • potatis - kokt, pressad
  • mâchesallad

Gör så här

  1. Tina fisken enligt anvisningar på förpackningen. Torka av filéerna och lägg dem med den köttiga sidan nedåt på ett smörpapper. Salta och peppra.

  2. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken i en gryta med smör tills löken mjuknar. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med tills den tinat och vätskan nästan koka bort. Låt svalna.

  3. Sätt ugnen på 200 grader.

  4. Lägg en sked med spenat på varje spättafilé och rulla ihop och lägg i en smord ugnsfast form. Häll vinet vid sidan om fisken i formen. Blöt ett smörpapper och täck fisken med det som ett tättslutande lock. Sätt in i mitten av ugnen och pochera fisken i cirka 10 minuter. Sila av fiskbuljongen i skål.

  5. Sås: Vispa samman fiskbuljong, majsstärkelse, grädde och crème fraiche i en kastrull och koka under omrörning i cirka 5 minuter. Vispa ner klickar av smöret. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och garnera med klickar av stenbitsrom och timjan. Servera med kokt pressad potatis, dill och mâchesallat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!