Plommontomat med serranoskinka och citronfärskost

Recept på plommontomat med serranoskinka och citronfärskost. Orange plommontomat gör rätten extra festlig, men det går lika bra att använda röd tomat.
Alexander Sjögren

Ingredienser

  • 4 plommontomater
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk rapsolja - kallpressad
  • 0,5 citron
  • 1 krm salt - + 1 krm
  • 1 krm vitpeppar - nymald + 1 krm
  • 50 g färskost - naturell
  • 4 skivor serranoskinka
  • 20 g rucola

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Skär ett litet kryss i toppen på varje tomat. Lägg ner tomaterna och koka ca 10 sek. Ta upp och lägg tomaterna i isvatten. Dra av skalet på tomaterna.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Skala och finhacka löken. Blanda hälften av löken med rapsolja, 1/2 msk citronsaft, 1 krm salt och 1 krm peppar. Lägg ner tomaterna och låt marinera ca 20 min.

  3. Blanda färskosten med resten av löken, citronskal, 1/2 msk citronsaft, 1 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Lägg ut skinkskivorna på en tallrik. Fördela färskostblandningen på skinkan och rulla ihop. Skär skinkrullarna mitt itu. Servera med rucola och tomat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!