Plommonsylt med kanel och kardemumma

Plommon varierar i syra och sötma mellan olika sorter. Är plommonen söta, välj den mindre mängden socker.
Allt om Mat
Plommonsylt med kanel och kardemumma
Plommonsylt med kanel och kardemumma Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 kg plommon
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 dl vatten
  • 7,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Skölj plommonen. Klyv dem och ta ur kärnorna. Lägg kärnorna i en bit gasväv tillsammans med kanel och kardemumma.

  2. Koka plommonen och kärnpåse med vattnet i en kastrull ca 30 min. Ta kastrullen från värmen.

  3. Lyft upp kärnpåsen och rör ner sockret lite i taget. Låt sylten koka ca 10 min utan lock. Ta bort eventuellt skum.

  4. Ös upp sylten på rena varma syltburkar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!