Plommonspäckad fläskkarré

Hederlig och gammaldags mat. Gör gärna lite extra. Den är nästan ännu godare dagen efter/ Monika Ahlberg

Ingredienser

  • 1,5 kg fläskkarré - benfri
  • 12 plommon - kärnfria
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk ingefära - malen
  • 6 små äpplen

Sås

  • 7 dl sky plus
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde

Till servering

  • potatis - kokt
  • äppelmos
  • gelé
  • inlagd gurka

Gör så här

  1. Skär små snitt, cirka 1 1/2-2 cm djupa lite här och var över karrén. Halvera plommonen och stoppa in dem i hålen. Salta, peppra och strö över ingefäran.

  2. Stick in en termometer i den jockaste delen av karrén. Lägg en i en ugnsfast form och sätt n den i nedre delen av ugnen på 175 grader. Stek tills termometern visar 83-85 grader. Det tar cirka 1 1/2-2 timmar. Låt äpplena steka med den sista halvtimmen. Skär ett kryss i dem och lägg dem runt steken.

  3. Ta ut steken och låt den vila i cirka 10 minuter. Linda eventuellt in den lätt i foliepapper. 4.Vispa ur formen med vattnet och mät upp skyn. Lägg den i en kastrull. Tillsätt en buljongtärning och låt koka upp under vispning. Rör ut mjölet i lite vatten. Vispa ner redningen och låt koka i 2-3 minuter. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.

  4. Skär steken i skivor och servera med sås, potatis, äpplen och äppelmos, gelé och inlagd gurka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!