Plommonkompott

Recept på plommonkompott. Sött tillbehör, underbart till salta smakrika ostar.

Plommonkompott

  • 250 g fikon - torkade
  • 250 g aprikoser - torkade
  • 10 katrinplommon
  • 1,5 dl råsocker
  • 2 dl portvin
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Skär bort den hårda knoppen på fikonen. Skär katrinplommon, fikon och aprikoser i små bitar.

  2. Lägg dem i en kastrull och låt koka med råsocker, portvin, vinäger och vatten ca 12 min. Servera till ost.

  3. Tips!

     

    Gör gärna kompotten på färska plommon, när det finns tillgång till det och uteslut vinägern. Det blir en härligt frisk kompott.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!