Plommon- och rosmarinbröd
Recept på plommon- och rosmarinbröd. De här bullarna är goda med ost på till frukosten.
Ingredienser
-
20
katrinplommon
-
100 g
valnötter
-
1 kruka
rosmarin
-
50 g
jäst
-
5 dl
vatten
- ljummet
-
2 msk
sirap
- mörk
-
2 msk
rapsolja
-
2 tsk
salt
-
2 msk
linfrön
- hela
-
5 dl
fullkornsvetemjöl special
-
8 - 9 dl
vetemjöl
Gör så här
-
Hacka katrinplommon och valnötter. Repa bladen från rosmarinen och hacka dem, spara några hela blad till garnering.
-
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sirap, olja och salt. Blanda i linfrön, plommon, valnötter och rosmarin. Arbeta in fullkornsvetemjöl special och sedan vetemjöl lite i taget. Spara lite mjöl till utbakningen.
-
Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Forma till två längder och skär dem i ca 22 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med de hela rosmarinbladen. Låt jäsa under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 225°.
-
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem svalna på galler.