Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Plommon- och rosmarinbröd

Recept på plommon- och rosmarinbröd. De här bullarna är goda med ost på till frukosten.
Allt om Mat
Plommon- och rosmarinbröd
Plommon- och rosmarinbröd
Plommon- och rosmarinbröd
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 20 katrinplommon
  • 100 g valnötter
  • 1 kruka rosmarin
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten - ljummet
  • 2 msk sirap - mörk
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk linfrön - hela
  • 5 dl fullkornsvetemjöl special
  • 8 - 9 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Hacka katrinplommon och valnötter. Repa bladen från rosmarinen och hacka dem, spara några hela blad till garnering.

  2. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sirap, olja och salt. Blanda i linfrön, plommon, valnötter och rosmarin. Arbeta in fullkornsvetemjöl special och sedan vetemjöl lite i taget. Spara lite mjöl till utbakningen.

  3. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Forma till två längder och skär dem i ca 22 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med de hela rosmarinbladen. Låt jäsa under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  4. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Fler bröd smaksatta med örter: