Plommonmarmelad med passionsfrukt

Söta plommon i kombination med frisk passionsfrukt blir en vacker och god sötsyrlig plommonmarmelad.
Allt om Mat
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 800 g plommon
  • 0,5 dl vatten
  • 700 g syltsocker
  • 3 passionsfrukter

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur plommonen. Skär halvorna i klyftor. Koka dem med vattnet 5 min. Rör om under tiden.

  2. Tillsätt syltsocker och blanda ner innehållet av 3 passionsfrukter. Koka ytterligare 5 min.

  3. Häll upp på väl rengjorda burkar som försluts direkt. Marmeladen håller fint i svalt utrymme ca 4 månader.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!