Plommon bakade i honung och vanilj

Plommon bakade i honung och vanilj lagas snabbt på grillen. Tänk på att välja mogna, inte för hårda plommon till denna söta dessert.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 plommon
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk honung

Garnering

  • mynta

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur plommonen. Lägg dem på ett stort ark aluminiumfolie. Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda vaniljfröna med honungen. Ringla vaniljhonungen över plommonen. Lägg på vaniljstången.

  2. Vik ihop folien till ett tätt paket. Lägg paketet på grillen och grilla ca 10 min.

  3. Öppna paketet och strö över mynta. Servera med vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!