Plättar med rabarberkompott

Stek plättarna gyllenbruna på båda sidor. Servera med rabarberkompott, vispgrädde och jordgubbar.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

Plättar

  • 2 ägg
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1,5 msk vispgrädde
  • 0,75 msk fiberhusk
  • 1,5 ml mandelmjöl
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • smör - till stekning

Rabarberkompott

  • 2 rabarberstjälkar
  • 2 msk vatten
  • 4 msk sötströ
  • 1 krm vaniljpulver

Tillbehör

  • 3 dl vispgrädde
  • jordgubbar

Gör så här

  1. Plättar: Vispa ihop ägg, kokosmjölk, vispgrädde och fiberhusk.

  2. Vispa i mandelmjöl, salt och vaniljpulver. Låt smeten svälla 6-7 minuter.

  3. Smält lite smör i en plättlagg och stek plättarna gyllenbruna på båda sidor.

  4. Rabarberkompott: Skiva rabarbern i tunna skivor och lägg skivorna i en kastrull.

  5. Häll på vattnet och koka upp, sjud ett par minuter. Rör om och tillsätt sötströ och vaniljpulver. Koka upp. Dra av från värmen och låt svalna.

  6. Servera plättarna med rabarberkompott och vispad grädde. Garnera med jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök