Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Pizzoccheri – bovetepasta med broccoli och ost

Pizzoccheri – bovetepasta med broccoli och ost kommer från Valtelinadalen i norra Italien. Där lagas den med savojkål, potatis och lagrad ost från trakten. Med broccoli och lagrad svensk ost blir det lika gott.

Pizzoccheri – bovetepasta med broccoli och ost
Pizzoccheri – bovetepasta med broccoli och ost
Pizzoccheri – bovetepasta med broccoli och ost
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 300 g bovetepasta - eller fullkornspasta
  • 100 g ost - lagrad, t ex prästost, grevé eller cheddar
  • 25 g parmesan
  • 1 king solo vitlök
  • 350 g broccoli
  • svartpeppar - nymald
  • smör
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Riv båda ostsorterna. Bryn 3 msk smör på medelvärme ca 5 min tills det får färg. Skala och skiva vitlöken och lägg den i smöret. Bryt broccolin i buketter. Skala broccolistjälken och skiva den.

  2. Koka bovetepastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg broccolin i pastavattnet när 3–4 min återstår av koktiden. Häll av pastavattnet, spara 1 dl.

  3. Blanda den nykokta pastan med prästost, brynt smör med vitlök och broccoli. Späd med kokvattnet och blanda väl. Servera med riven parmesan och peppar.

Vad tyckte du om receptet?