Pizzoccheri – bovetepasta med broccoli och ost

Pizzoccheri – bovetepasta med broccoli och ost kommer från Valtelinadalen i norra Italien. Där lagas den med savojkål, potatis och lagrad ost från trakten. Med broccoli och lagrad svensk ost blir det lika gott.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 300 g bovetepasta - eller fullkornspasta
  • 100 g ost - lagrad, t ex prästost, grevé eller cheddar
  • 25 g parmesan
  • 1 king solo vitlök
  • 350 g broccoli
  • svartpeppar - nymald
  • smör
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Riv båda ostsorterna. Bryn 3 msk smör på medelvärme ca 5 min tills det får färg. Skala och skiva vitlöken och lägg den i smöret. Bryt broccolin i buketter. Skala broccolistjälken och skiva den.

  2. Koka bovetepastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg broccolin i pastavattnet när 3–4 min återstår av koktiden. Häll av pastavattnet, spara 1 dl.

  3. Blanda den nykokta pastan med prästost, brynt smör med vitlök och broccoli. Späd med kokvattnet och blanda väl. Servera med riven parmesan och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!