Pizzasnäckor med ost- och skinkfyllning

Recept på pizzabullar med härlig fyllning. Det är så enkelt, bara rulla ut pizza­degen och fylla den med något gott. Det här receptet gör du på en kvart!
Lena Söderström
Foto: Lennart Weibull
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1 förp pizzadeg - utkavlad
  • 1 dl chilisås
  • 2 soltorkade marinerade tomater - strimlade
  • 3 dl ost - gärna lagrad
  • 6 parmaskinka - tunna skivor
  • 2 - 3 oreganokvistar - plockade blad

Till garnering

  • 0,5 dl parmesan - flagad
  • oreganokvistar
  • svartpeppar - nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Rulla ut pizzadegen. Bred på ­chilisåsen. Strö över strimlade tomater och riven ost. Toppa med skinkskivor och oreganoblad. Rulla ihop degen från kortsidan, med hjälp av bakplåtspapperet som ­degen ligger på och nyp ihop degkanten. Skär rullen i 6 bitar.

  3. Lägg bitarna med snittytan på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem med handflatan. Grädda pizza­snäckorna i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.

  4. Garnera med flagad parmesan och oreganokvistar. Peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Lennart Weibull

Recept från Mitt kök