Pizzasallad

Pizzasallad är ett självklart tillbehör till pizzan. Det här receptet kan du använda hemma och smakar precis lika gott som på pizzerian.

Pizzasallad
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 kg vitkål
  • 2 msk ättiksprit - (12 %)
  • 2 msk vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • persilja - hackad, ev

Gör så här

  1. Hyvla vitkålen tunt, gärna på mandolin. Krydda med salt och krama kålen väl med händerna.

  2. Tillsätt ättika, vatten, olja, oregano och peppar. Blanda eventuellt i persilja.

  3. Låt pizzasalladen stå i kylen och dra ca 30 min före servering.

  4. Tips: Det är också gott att blanda ner inlagd paprika i pizzasalladen.

Vad tyckte du om receptet?