Pizzamacka

En rejäl ugnsgrillad macka med klassisk pizzatopping! En god och enkel lunch gjord på surdegsbröd.
Mitt Kök
JENNY GRIMSGÅRD
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 1 skiva surdegsbröd - stor vitt
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 1,5 dl ost - till exempel västerbottensost eller prästost
  • 0,5 rödlök
  • 2 champinjoner
  • 6 körsbärstomater
  • 4 lufttorkad skinka
  • 0,25 kruka basilika
  • 2 krm oregano
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skiva en stor brödskiva på längden av en limpa.

  3. Bred på tomatpuré. Toppa med riven ost och tunna skivor av lök och champinjon.

  4. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

  5. Toppa med tomat, skinka, basilika och oregano.

  6. Ringla över olivolja, salta och peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök