Pizzabröd med tomatkräm

Ett enkelt brytbröd, som görs med färdigköpt pizzadeg, perfekt på en buffé.
Mitt Kök
Foto Ove Lindfors
Foto Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 rullar pizzadeg - färdig à 400 g
  • 2 dl parmesan - riven
  • 1 ägg
  • oregano - torkad
  • flingsalt

Tomatkräm (ca 1 1/2 dl)

  • 1,5 dl soltorkade tomater - utan olja
  • 1 msk olja - från tomatinläggningen
  • 2 msk solroskärnor - rostade
  • 0,75 tsk rökt paprikapulver
  • 1 vitlöksklyfta - hackad
  • 0,5 krm chiliflakes
  • 1 tsk honung - flytande
  • salt

Gör så här

  1. Tomatkräm: Mixa ingredienserna och smaka av med salt. Låt gärna smakerna mogna.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut en av pizzadegarna på mjölat bord. Kavla eventuellt ut den lite, om den är för smal. Lägg en tallrik, 25–27 cm i diameter, över degen och skär runt med en kniv. Lyft över rundeln på en bakpappersklädd plåt.

  3. Bred tomatkräm på rundeln och strö på ost.

  4. Tryck försiktigt till ytterkanten.

  5. Sätt ett glas i mitten och tryck ner det försiktigt, skär inte helt igenom.

  6. Skär med en vass kniv 16 bitar från glaset och ut mot kanten. Snurra degbitarna.

  7. Pensla brödet med lätt uppvispat ägg och strö på oregano och flingsalt.

  8. Grädda i mitten av ugnen tills brödet har fin färg, cirka 20 minuter. Servera det nygräddat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Caroline Hofberg

Recept från Mitt kök