Pizzabiffar med färska tomater och örter

Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör
  • 1 knippa lök - färsk (300 g)
  • 200 g tomater - i olika färger
  • 0,5 kruka oregano
  • 4 små tortillabröd
  • 1 påse sallad - blandad (150 g)
  • 1 dl turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Blanda färs, ägg, 1 tsk salt och peppar i en skål till en smidig färs. Platta ut smeten till en stor biff i en stekpanna med smör.

  2. Stek ena sidan ca 4 min på medelvärme. Dela biffen i 4 delar och vänd var och en. Stek andra sidan 3-4 min.

  3. Ansa och skiva löken. Skiva tomaterna. Lägg lök och tomater på biffarna och strö på oregano och 1/2 tsk salt.

  4. Servera biffarna på tortillabröd med sallad och en klick yoghurt. Ca 460 kcal per portion, 20 g fett, 34 g protein, 33 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!