Pizza

Ta fredagsmyset till en ny nivå. Laga hemgjord italiensk pizza.
Allt om Mat
Foto: Piermichele

Pizza

  • 350 g vetemjöl
  • 12 g jäst
  • 1,75 dl vatten
  • salt

Till pålägget

  • 300 g tomater - finkrossade Mutti Polpa
  • 3 mozzarella
  • 4 msk olivolja
  • basilika
  • salt

Gör så här

  1. Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt vetemjölet och en nypa salt och arbeta ihop ingredienserna till en slät och smidig deg.

  2. Kavla ut degen med kaveln. Lägg över den utkavlade degen på den smorda ugnssäkra formen och låt jäsa under duk i cirka 40 minuter.

  3. Bred på Mutti Polpa finkrossade tomater, strö över en nypa salt och fördela den skivade mozzarellan över pizzabottnen.

  4. Ringla över lite olivolja och grädda i 200 °C ugnsvärme i ca 20 minuter.

  5. Servera den nygräddade pizzan direkt (dekorera den eventuellt med några basilikablad).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!