Pizza med två fyllningar

Degen kan också göras med fingervarmt degspad (37 grader). Då behöver den bara jäsa ca 40 min.
Pizza med två fyllningar
Pizza med två fyllningar Foto: Charlie Drevstam

Pizzadeg

  • 10 g jäst
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl - 240 g

Pizzafyllning 1

  • 1 dl tomater - krossade
  • 2 kvistar basilika
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 250 g salsicciakorv
  • 50 g pecorino
  • 20 svarta oliver - med kärnor

Pizzafyllning 2

  • 1 päron
  • 50 g roquefortost

Pizzatopping

  • 125 g mozzarella
  • basilika - färsk

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Häll över det kalla vattnet och tillsätt olja, salt och mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Täck degen med plastfolie och ställ den i kylen ca 8 timmar. Sätt ugnen på 275 grader.

  2. Fyllning 1: Mixa tomater, basilika, olja och salt med mixerstav. Skär korven i skivor. Riv pecorinon.

  3. Fyllning 2: Kärna ur och skär päronet i tunna skivor, gärna på mandolin. Smula roquefortosten.

  4. Kavla ut degen till en tunn pizza, lika stor som ugnsplåten. Bred tomatsås på ena halvan och fördela korv, pecorino och oliver ovanpå. Fördela päron- och roquefortost på andra halvan av degen. Grovriv mozzarellan och strö den över hela pizzan.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills ostarna smält och pizzan fått fin färg. Servera pizzan skuren i bitar och garnera med basilika

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!