Pizza med rucola och lufttorkad skinka

För att få pizzan frasig och god är det nödvändigt att använda krisppanna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,25 pkt jäst
  • 1,5 dl vatten - ljummet (37°)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 3,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 20 g rucola
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl pizzaost - riven
  • 10 körsbärstomater
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 1 nypa rucolasallad

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke eller matberedare. Häll i vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt och vetemjöl. Kör eller arbeta samman till en mjuk deg, ca 1 min i matberedare.

  2. Låt degen jäsa ca 30 min, till dubbel storlek.

  3. Mixa rucola i matberedare eller med mixerstav. Tillsätt olja och salt. Mixa till en grön olja. Halvera tomaterna.

  4. Smörj pannan med lite olja och tryck ut degen med lätt mjölade händer. Fördela örtoljan över degen. Strö på ost och lägg på tomater.

  5. Kör på krispläge 10-12 min.

  6. Ta ut pizzan och lägg på skinkskivorna. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!