Pizza med prosciutto, fikon och rödbetor  

Pizza med prosciutto, fikon och rödbetor är en ny variant. Sötman från rödbetor och fikon bildar ett fint par tillsammans med prosciutton. Nötterna bidrar med lite crunch.
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 sats pizzadeg - <a href="https://alltommat.se/recept/pizzadeg/">se recept</a>
  • 2 msk olivolja
  • 2 rödbetor
  • 2 gulbetor
  • 200 g chèvreost
  • 4 fikon
  • 50 g hasselnötter
  • 200 g prosciutto
  • 4 msk honung - flytande
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela degen i fyra bitar. Kavla ut dem tunt. Pensla med olja.

  2. Skala betorna och hyvla dem tunt, gärna på mandolin. Fördela på pizzorna. Bryt chèvren i bitar och lägg på. Skär fikonen i klyftor och halvera hasselnötterna. Fördela fikon och nötter på pizzorna.

  3. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg. Ta ut och lägg på skinkan. Ringla över honung och strö på flingsalt. Servera direkt.

Recept av Johan Hedberg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!