Pizza med lammfärs, potatis och feta

Pizza med lammfärs, potatis och feta är en bra rätt om du har kokt potatis över. Färsk timjan eller oregano är gott att klippa över den färdiggräddade pizzan.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 pizzakit - med tomatsås (600 g)
  • 300 g potatis - kokt
  • 250 g lammfärs
  • 1 burk paprika - grillad i ättikslag (500 g)
  • 150 g fetaost
  • 400 g vitkål - färsk
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut den så att den blir lika stor som plåten.

  2. Skiva potatisen. Stek lammfärsen i en stekpanna utan fett tills den fått fin färg och är smulig. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar och blanda i tomatsåsen från pizzakittet.

  3. Låt paprikan rinna av men spara lagen. Skär paprikan i bitar.

  4. Fördela färsröran på pizzan. Lägg på potatis och paprika. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Smula över fetaosten. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 15 min.

  5. Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Blanda den med 3 msk av lagen från paprikan. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar.

  6. Servera pizzan i bitar med vitkålssalladen till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!