Pizza med lammfärs, potatis och fetaost

Recept på lättlagad pizza med lammfärs, potatis och fetaost, en bra rätt om du har kokt potatis över. Färsk timjan eller oregano är gott att klippa över den färdiggräddade pizzan.

Pizza med lammfärs, potatis och fetaost
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 pizzakit - med tomatsås (600 g)
  • 300 g potatis - kokt
  • 250 g lammfärs
  • 1 burk paprika - grillad i ättikslag (500 g)
  • 150 g fetaost
  • 400 g vitkål - färsk
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut den så att den blir lika stor som plåten.

  2. Skiva potatisen. Stek lammfärsen i en stekpanna utan fett tills den fått fin färg och är smulig. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar och blanda i tomatsåsen från pizzakittet.

  3. Låt paprikan rinna av men spara lagen. Skär paprikan i bitar.

  4. Fördela färsröran på pizzan. Lägg på potatis och paprika. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Smula över fetaosten. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 15 min.

  5. Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Blanda den med 3 msk av lagen från paprikan. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar.

  6. Servera pizzan i bitar med vitkålssalladen till.

Vad tyckte du om receptet?