Pizza med hallon, nötkräm, choklad, dulce de leche och flingsalt

En pizza som har allt; sött, salt och choklad! Servera med vaniljglass.

Elisabeth Johansson
Pizza med hallon, nötkräm, choklad, dulce de leche och flingsalt
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 12 g jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6,5 dl vetemjöl - (390 g)

Topping

  • 100 g choklad
  • 250 g nötkräm
  • 250 g hallon
  • 60 g dulce de leche - (karamelliserad mjölk)
  • 0,5 tsk flingsalt

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till degen i en matberedare. Arbeta degen 7–8 min. Lägg den i en plastlåda med lock eller i en plastpåse. Knyt ihop påsen men lämna lite luft så att degen får plats att expandera. Lägg in degen i kylen ca 12 timmar.

  2. Sätt ugnen på 250°. Hacka chokladen.

  3. Dela degen i två bitar. Kavla eller tryck ut degbitarna till rundlar, ca 5 mm tjocka. Lägg dem på en mjölad plåt eller på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut nötkräm på pizzorna. Lägg på hallon och choklad.

  4. Grädda pizzorna mitt i ugnen tills det fått fin färg 6–7 min.  Ringla över dulce de leche och strö över flingsalt. Servera med vaniljglass. 

Vad tyckte du om receptet?