Pizza med hallon, nötkräm, choklad, dulce de leche och flingsalt
Tid i kyl:
Tid i ugn:
Aktiv tid c:a 30 minuter
En pizza som har allt; sött, salt och choklad! Servera med vaniljglass.
Ingredienser
-
12 g
jäst
-
2,5 dl
vatten
-
0,5 dl
olivolja
-
1 msk
strösocker
-
1 tsk
vaniljsocker
-
6,5 dl
vetemjöl
- (390 g)
Topping
-
100 g
choklad
-
250 g
nötkräm
-
250 g
hallon
-
60 g
dulce de leche
- (karamelliserad mjölk)
-
0,5 tsk
flingsalt
Tillbehör
-
vaniljglass
Gör så här
-
Blanda ihop alla ingredienser till degen i en matberedare. Arbeta degen 7–8 min. Lägg den i en plastlåda med lock eller i en plastpåse. Knyt ihop påsen men lämna lite luft så att degen får plats att expandera. Lägg in degen i kylen ca 12 timmar.
-
Sätt ugnen på 250°. Hacka chokladen.
-
Dela degen i två bitar. Kavla eller tryck ut degbitarna till rundlar, ca 5 mm tjocka. Lägg dem på en mjölad plåt eller på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut nötkräm på pizzorna. Lägg på hallon och choklad.
-
Grädda pizzorna mitt i ugnen tills det fått fin färg 6–7 min. Ringla över dulce de leche och strö över flingsalt. Servera med vaniljglass.