Pizza med frukt och choklad

Pizza som efterrätt. Ginopizza inspirerad av den smått klassiska desserten. Sweet sweet sweet!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 bit deg
  • 0,5 kiwi
  • 6 jordgubbar
  • 5 physalis
  • 10 blåbär
  • 0,5 dl vaniljsås - färdig
  • 1 dl vit choklad - riven

Pizzadeg 10 pizzor

  • 5 dl vatten
  • 1 påse torrjäst - (12 g)
  • 6 dl Manitoba Cream (vetemjöl) - eller vetemjöl special (360 g)
  • 6 dl vetemjöl - (360 g)
  • 2 tsk havssalt
  • 2 msk olivolja

Till utkavling

  • 0,5 dl durumvete

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275–300°. Skala och skiva kiwin. Snoppa och skiva jordgubbarna. Ansa och halvera physalisen.

  2. Dela degbiten i tre delar och kavla ut. Täck degen med vaniljsås. Strö över hälften av chokladen. Fördela frukt och bär på pizzorna. Strö på resten av chokladen.

  3. Grädda på stenplattan mitt i ugnen 5–10 min.

Pizzadeg

  1. Värm vattnet till 45°. Lös jästen i vattnet. Tillsätt manitobamjöl och vetemjöl. Arbeta degen ca 10 min i hushållsassistent eller knåda för hand ca 20 min.

  2. Tillsätt salt och olivolja och arbeta ytterligare ca 5 min. Degen ska vara elastisk. Tillsätt ev mer mjöl.

  3. Häll upp degen på en mjölad arbetsbänk. Täck med handduk och låt jäsa ca 40 min.

  4. Dela degen i 10 lika stora bitar. Rulla ihop till bollar och lägg på mjölad arbetsbänk. Pudra mjöl ovanpå och lägg över en fuktig kökshandduk. Låt jäsa

    ytterligare ca 1 timme, till dubbel storlek.

  5. Kavla ut eller tryck ut degbitarna till runda pizzor, 15–20 cm i diameter, på arbetsbänk mjölad med durumvete.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!