Pizza med färskpotatis, sparris och ramslöks- och chiliolja

Pizzorna är bakade med lite rågmjöl i degen som ger en mustig och god smak.
Elisabeth Johansson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 msk rapsolja - eller olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker

Ramslöks- och chiliolja:

  • 6 ramslöksblad
  • 1 dl rapsolja - eller olivolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 krm salt

Topping:

  • 250 g grön sparris
  • 2 dl tomatsås
  • 3 - 4 färskpotatisar
  • 250 g ricottaost
  • 20 ramslöksblad
  • 2 dl ost - riven
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Smula jästen i en degblandare eller hushållsmaskin och häll på vattnet. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig 5–10 min. Låt jäsa övertäckt ca 1 1/2 timme.

  2. Ramslöksolja: Mixa ramslök, olja, chiliflakes och salt. Sila oljan.

  3. Topping: Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i sparrisen. Koka upp igen och häll av vattnet. Lägg sparrisen i iskallt vatten.

  4. Sätt ugnen på 250°. Dela degen i två bitar. Kavla ut en bit i taget och lägg på plåtar. Bred på tomatsås. Skrubba potatisen och skiva den supertunt. Fördela potatisen på pizzorna. Lägg på klickar av ricottan, ramslök och sparris. Strö över riven ost.

  5. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 15 min. Strö över flingsalt och peppar. Ringla på ramslöksolja och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!