Pizza Marinara

Pizza Marinara är en lyxig pizza där hummerköttet ­marinerats i salsa verde.

Mathin Lundgren
Pizza Marinara
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 sats pizzadeg - se recept
  • 1 sats tomatsås - se recept
  • 3 humrar - tinade och skalade
  • 0,5 sats salsa verde - se recept
  • 6 kvistar oregano
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° och lägg in pizzastenen längst ner i ugnen, ­eller sätt in en plåt på nedersta ­falsen.

  2. Skär hummerköttet i bitar och marinera det i salsa verde. Tryck ut degen till tre pizzor, 25 cm i diameter, på mjölad arbetsbänk. Flytta över dem till bakplåtspapper.

  3. Bred ut 2 msk tomatsås på varje botten. Strö över oregano. Skala och skiva vitlökarna så tunt det går och ­fördela på pizzorna.

  4. Grädda pizzorna en och en, ca 8 min, på pizzasten eller plåt. De är färdiga när man ser att kanten börjar få färg. Fördela hummerköttet på pizzorna, ringla över olivolja och strö över lite flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Salsa verde

10 min. Salsa verde smaksätter både hummer- och tryffelpizzan. Den håller ca 1 vecka i kylen. Till ca 2 dl:

1 kruka persilja

1 kruka basilika

1 kruka oregano

4 sardellfiléer

3/4 dl olivolja

1 tsk pressad citron

Gör så här: Mixa örter och sardeller. Blanda med olja och smaka av med citronsaft.