Pizza bianca med crème fraiche & löjrom

Läcker pizza toppad med löjrom och picklad lök. Den vita pizzan passar alla – alla gillar pizza. Recept ur "Allt gott från havet" av Christian Hellberg.
Mitt Kök
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Pizzabotten

  • 25 g jäst
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0,25 dl olivolja
  • 1,5 dl vatten - ljummet
  • 4 dl vetemjöl

Fyllning

  • 3 dl crème fraiche

Topping

  • 150 g löjrom
  • 1 citronpicklad lök - (se recept nedan)
  • 5 kvistar dill - plockade vippor

Citronpicklad lök

  • 1 rödlök - tunt skivad
  • 1 citron - pressad saft
  • salt

Gör så här

  1. Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten i en degbunke.

  2. Rör i mjölet lite i taget tills du får en fast deg. Spara lite av mjölet till utbakningen. Täck degbunken med en bakduk och låt jäsa i cirka 30 minuter.

  3. Kavla ut degen till fyra små pizzor.

  4. Sätt ugnens grillelement på 225 grader.

  5. Förgrädda pizzabottnarna i cirka 8 minuter. Ta ut pizzorna.

  6. Stryk ut crème fraichen i ett jämnt lager.

  7. Sätt in pizzorna i ugnen igen och grädda tills crème fraichen fått färg och blivit gyllenbrun.

  8. Ta ut pizzorna ur ugnen. Toppa med löjrom, citronpicklad lök och dill.

  9. Citronpicklad lök: Marinera den skivade löken i citronsaft i 30 minuter. Smaka av med salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök