Pizza bianca med tryffel

Pizza bianca med tryffel är en riktig lyxpizza. Servera pizzorna direkt, tryffelaromen är flyktig.
Mathin Lundgren
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 sats pizzadeg - se recept
  • 0,5 dl salsa verde - se recept
  • 300 g buffelmozzarella
  • 3 krm citronskal - rivet
  • 1 tsk flingsalt
  • 20 g tryffel - färsk, gotlandstryffel eller sommartryffel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° och lägg in pizzastenen längst ner i ugnen, eller sätt in en plåt på nedersta falsen.

  2. Tryck ut degen till tre pizzor, 25 cm i diameter, på mjölad arbetsbänk. Flytta över dem till ­bakplåtspapper.

  3. Bred ut knappt 2 msk salsa verde på varje pizza. Riv mozzarellan med händerna, fördela den på pizzorna. Strö över citronskal.

  4. Grädda pizzorna ca 8 min på pizzasten eller plåt. Ta ut och ringla över olja. Strö över flingsalt. Hyvla eller riv över färsk tryffel. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!